10 Adımda Kurumsal Hayattan Kurtulma Rehberi

10 Adımda Kurumsal Hayattan Kurtulma Rehberi

Çalıştığınız yerde mutlu değil misiniz? Çok mu yoruluyorsunuz? Patronunuz gıcık mı? İş arkadaşlarınız bütün işleri size mi kitliyor? Mesai bitimlerinde dahi çalışmaya devam mı ediyorsunuz? Artık hayattan mı bezdiniz? Telefonunuz çaldığında korkar mı oldunuz? Şöyle başımı alıp gitsem mi diyorsunuz? Şeytan istifayı bas diye dürtüyor mu? Kurumsal hayattan kurtulma planlarınız mı var? O zaman doğru yerdesiniz. Çünkü bu yazı aşırı derecede etkili bazı yöntemler içeriyor.

Kurumsal Hayattan Kurtulma Rehberi

1. Ne istediğinize karar verin.

Karar vermenin yolun yarısından bile fazlası olduğunu söylesem abartmış olmam. Karar verdiğinizde büyük bir belirsizliği ortadan kaldırmış olursunuz. Bu belirsizlik ortadan kalktığında ise artık diğer aşamaya geçip yolculuğunuzu tasarlamaya başlayabilirsiniz. Kurumsal hayattayken seyahat etmeye nasıl karar verdiğimle ilgili kendi sürecimi buradan okuyabilirsiniz.

2. Gerçekçi olun.

Karar verdikten sonraki tüm adımlarda başarılı olma ihtimaliniz gerçekçi olmanızla doğru orantılı. Hepimizin hayalleri var. Şimdi o hayalleri mevcut hayatımıza nasıl entegre edebiliriz onu düşünmemiz gerekiyor. Böylece gerçekçi çözümler bulup hayallerimizi gerçekleştirebiliriz. Yani tüm birikiminiz 50 Lira’yı geçmiyorsa daha en baştan dünyayı uçakla gezmeye odaklanmayın. Dünyayı 50 Liray’la nasıl gezebilirsiniz, buna odaklanın.

3. Bu fikrinize soğuk bakan insanlarla, ailenizle tartışmayın.

Onlarla tartışmak ve her seferinde olumsuz bir şey daha duymak sizi demotive eder. Siz, sizin için iyi olacağına inandığınız sonuca ulaşmak için hareket etmeye devam edin. Olumsuz düşüncelerini bildirenleri dinleyin ve öne sürdükleri olumsuzluğun çözümü hakkında onları bilgilendirin. Tartışmak yerine onları anlamaya, kafalarındaki soru işaretlerini gidermeye ve planınıza ortak etmeye çalışın.

4. Elinizdeki mevcut kaynakları doğru kullanın.

Elinizdeki imkanları doğru kullanmak size çok fazla fayda sağlayacaktır. Örneğin bir motorunuz varsa ve kullanılmayacaksa, uzun sürecek yolculuğunuz sırasında hala vergi ödemeye de devam etmek istemiyorsanız satın. İnsanlarla olan bağlantılarınızı doğru yönetmek de olası sponsorlukları değerlendirmenize yardımcı olur.

5. Para biriktirmeye başlayın.

İnanın yolculuğa çıkmak için parasızlık önünüzdeki en büyük engel değil. Para her zaman kazanılabilir. Hatta yolculukta para kazanmak için uyguladığım ve başarılı olan yöntemleri derleyip yazacağım ama gezerken para kazanma yollarıyla ilgili onlarca faydalı yazı var internette. Burada bahsettiğimiz para milyarlar değil. En azından en başlarda sizi idare edecek bir paraya sahip olmaktan bahsediyoruz. Zaten yolculuğunuz sırasında o kadar para harcamadığınızı göreceksiniz. Maaşınız çok az olabilir, sorun değil. Elinizdeki mevcut imkanları doğru kullanmanın önemi burada ortaya çıkıyor. Yolculuğunuzda kullanmayacağınız para edecek her şeyi elden çıkarın ve yolculuğunuz için gerekli şeyler dışında hiçbir şey almayın. Eğer yapabiliyorsanız sigarayı bırakın. Lüks harcamalarınızı kısın. Tüm bunların bütçenizi dengelemenize ne kadar fayda ettiğine şaşıracaksınız. Seyahat etmek için para biriktirmenin yolları hakkındaki yazıma ulaşmak için tıklayın.

6. Düşük bütçeyle seyahat etmenin püf noktalarını öğrenin.

Her gece otelde kalmak, pahalı yerlerde yemek yemek, turistik gezilere katılmak ne yazık ki bu tarz uzun seyahatler için çok da mantıklı değil. Turunuzun mümkün olduğunca uzun olmasını istiyorsanız düşük bütçeli seyahatlerin püf noktalarını öğrenin. Böylece elinizdeki parayı daha verimli kullanırsınız ve daha uzun süre seyahat edebilirsiniz. Düşük bütçeli seyahat hakkında bilinmesi gerekenler için tıklayın.

Bununla birlikte seyahat ederken çalışma imkanınız olup olmadığını gözden geçirin ve özellikle freelance çalışmak için uygun bir iş bulup bulamayacağınıza göz atın.

7. Dostlarınızdan, arkadaşlarınızdan sizi desteklemeleri için yardım isteyin.

Hayallerinizi gerçekleştireceğiniz bu yolculuğa çıkmadan önce yakın çevrenizden yardım isteyebilirsiniz. Siz 200 liralık bir ayakkabıyı alamıyor olabilirsiniz. Ama bu birden fazla insana bölündüğünde hiç de cep yakmayan bir para olabilir. Örneğin 10 arkadaşınız için bu parayı toplamak çok basit ve kolay.

8. Sponsor bulmaya çalışın.

İlk günden sponsor bulmak zor olabilir ama denemekten ne zarar gelir? Şansınız biraz yaver giderse veya ilginç bir proje bulabilirseniz hiç beklemediğiniz bir yerden sponsorluk bulabilirsiniz. Yaptığınız şeyle ilgilenebilecek insanları bulun. Sponsorluk veren şirketleri araştırın. Etrafınızda böyle yerler var mı gözden geçirin. En başta maddi destek sponsoru bulamayabilirsiniz ama bazı malzemeleriniz için sponsor bulmanız çok olası. Yeter ki doğru yerden isteyin. Sponsor bulmayı kolaylaştırabilecek öneriler için bu yazıya göz atabilirsiniz.

9. Büyük turunuza başlamadan önce mutlaka bildiğiniz bir yerde kısa bir deneme turu yapın.

Böylece ekipmanlarınızı ve kendinizi deneme imkanınız olur ve vücudunuz uyum sağlarken bildiğiniz bir yerde olursunuz. Ayrıca yolculukta 1 gramın bile ne kadar önemli olduğunu hesaba katarsak, bu deneme turu hangi eşyalarınız gerekli hangi eşyalarınız gereksiz bunu görmek için çok önemli.

10. Yola çıkmak için tarih belirleyin.

Artık yüzdünüz yüzdünüz kuyruğuna geldiniz. Deneme turunuzu da yaptıktan sonra sizi tutan bir şey kalmadı. Bir tarih belirleyin ve o tarihte yola çıkın!

Kurumsal hayattan kurtulma yazısını okuduktan sonra dünya turuna çıkmak isteyenler için yazdığım önerilere göz atmayı unutmayın. Öneriler için buraya tıklayın.


Güncel paylaşımlardan, seyahatlerden ve etkinliklerden anında haberdar olmak için beni Instagramdan takip etmeyi unutmayın! https://instagram.com/melkeontheroad

İlgini Çekebilir

Yorum Bırak

E-posta adresiniz kimseyle paylaşılmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlidir.

1 Yorum

  • Kadir Pirasoğlu
    19 Kasım 2017, 14:06

    Her zaman tersten giden bir insan olarak tarihi belirledim. 15 Mayıs’ta yola çıkıyorum. Uğurlamaya beklerim :))

    CEVAPLA

Yeni Yazılar