2022 Yapılacaklar Listemde Neler Var?

2022 Yapılacaklar Listemde Neler Var?

2021 yılını uğurlarken 2022 yılı için kendime ufak bir yapılacaklar listesi hazırladım ve böyle bir liste yapmanın yapmak istedikleriniz için size de ilham vereceğini düşünerek paylaşmak istedim. Bu tatlı listeyi yapmak gündemden uzaklaşıp biraz nefes alabilmek adına bana çok iyi geldi. Eğer siz de kendi listenizi yapmak ve paylaşmak isterseniz, dilerseniz yorumlarda ya da @melkeontheroad instagram hesabımı da etiketleyerek Instagram’da paylaşabilirsiniz. (Böylece ben de paylaşabilirim.)

2022 Yapılacaklar Listem

Her zaman daha fazlası var ve hayallerin sonu yok. Bu listeye yazdığım şeyleri ille de yapmak zorunda değilim ama mümkün oldukça yapmak istiyorum. Bazıları gerçekten çok heves ettiğim şeyler bazılarıysa bugüne kadar cesaret edemeyip yapamadığım şeyler. Bazıları da gerçekten ne benim için ne de insanlık için büyük olmayan, sıradan maddeler. Bakalım bu sene bu maddelerden kaçının üstünü çizeceğim? İşte 2022 yapılacaklar listem.

1.Rusça öğrenmek: Rusça öğrenmek aslında uzunca bir süredir gündemimdeydi. Birkaç sene önce Youtube videoları izleyerek kendi kendime Rusça öğrenmeye çalışmıştım. Temel şeyleri bu şekilde öğrendikten sonra geçtiğimiz sene de özel ders almaya başlamıştım. Daha iyi nasıl öğrenebilirim diye düşünerek üniversite sınavına girdim ve İstanbul Üniversitesi Rus Dili ve Edebiyatı bölümünü kazandım. Kalabalığa girmekten korkan biri olarak pandemi nedeniyle okula devam etmemeyi tercih ediyor olsam da ders kitaplarını evde takip edip ders çalışmaya devam ediyorum. Sene sonunda bu maddeyi silebilecek kadar iyi Rusça öğrenmiş olmayı umuyorum.

2.Dalış yapmak: Kapalı alanda kalmakla ilgili müthiş bir korkum olduğu için tüplü dalış yapmaya da bugüne kadar pek cesaret edememiştim. Ama dalma fikri beni korkuttuğu kadar heyecanlandırıyor da. Bu sene korkularımı yenmemde bana yardımcı olacak deneyimli bir dalış eğitmeni bulup dalmak için sabırsızlanıyorum.

3.Paragliding yapmak: Hem çok korktuğum hem de aynı derecede merak ettiğim şeylerden bir diğeri de paragliding. Bakalım bu maddeyi bu sene listeden silecek miyim yoksa bir sonraki seneye mi devredek hep beraber göreceğiz. (Eğer siz daha önce deneyimlediyseniz önerilerinizi lütfen yazının sonundaki yorumlar kısmında benimle de paylaşın.)

4.Karavanla karadeniz turu yapmak: Karavanla bugüne kadar çoğunlukla Marmara, Ege ve Akdeniz dolaylarında dolaştım. Batı Karadeniz’de de ufak bir tur yapma fırsatım oldu ama Karadeniz’in büyük bir kısmını henüz karavanla gezmedim. O yüzden bu sene baştan sona Karadeniz’i gezeceğim bir tur yapmayı çok istiyorum.

5.Kartalkaya’da kaymak: Aslında Kartalkaya’da kaymak benim geçen seneki listemde vardı ve onu gerçekleştirdim. Kartalkaya’da kayak deneyimi yaşamak benim adıma son derece keyifliydi. O yüzden belki siz de listenize eklemek istersiniz diye buraya da yazmak istedim. Kartalkaya’da kayak yapmak ile ilgili bilgi almak isteyenler için geçen seneki deneyimimi de en kısa zamanda paylaşacağım.

6.Palandöken’de hava karardıktan sonra kaymak: Yine geçen seneki listemde olan ama işlerimin yoğunluğu ve bazı diğer şartlar nedeniyle imkan bulup yapamadığım maddelerden bir diğeri de Palandöken’de hava karardıktan sonra kaymak. Palandöken’de bugüne kadar hiç kaymadım. Geçen yıl bir arkadaşımın gönderdiği fotoğrafları görüp hayran kalmıştım. Pistler hava karardıktan sonra ışıkların altında çok güzel görünüyordu. Bu sene imkanları zorlayıp bir şekilde gidip görmek istiyorum.

7.En az 12 kitap okumak: Her ne kadar son zamanlarda kitap okumayı diğer hobilerden daha değerli yapan şeyin ne olduğundan emin olamayıp bunu bolca sorguluyor olsam da kitap okumak sanırım vazgeçemeyeceğim bir şey. Bu madde okuma listemdeki kitapları bitirmemi sağlayacak olmasının yanı sıra zamanı daha verimli kullanmak için de harika bir bahane oluyor.

9.Milet’te gün doğumunu ve gün batımını izlemek: 2018 yılındaki ilk Didim ziyaretimden beri her sene gittiğim Milet, bugüne kadar gördüğüm yerlerin en güzeli değil belki ama beni heyecanlandıran tek yer. O yüzden her sene Milet’e bir hac vazifesini yerine getirirmişçesine tutkuyla gidiyorum. Burada gün doğumu ve gün batımı izlemekse en sevdiğim şeyler.

10.Split yapmak: Listenin herhangi bir amaca hizmet etmeyen, ne benim, ne de insanlık için büyük olmayan, sadece paşa gönlüm istediği için burada yer alan tek maddesi split yapmak. Senelerdir açıklamasını bilmediğim bir sebepten dolayı split yapmak istiyorum. Yoğun bir esneme çalışmasıyla kolayca yapabileceğimi bildiğim için de hep erteliyorum. Geçtiğimiz ay tekrar derin yoga esnemelerime başladım ve bu maddeyi silmeye ramak kaldı. Bakalım bu sene yapabilecek miyim? (Yaptıktan sonra ne olacak acaba onu da merak ediyorum. Göreceğiz.)

11.Saçlarımı pembeye boyamak: Yapılacaklar listemde hep olan ama bir türlü cesaret edemediğim bir diğer şey de saçlarımın tamamını pembeye boyamak. (Aslında bu madde geçtiğimiz yıllarda maviye boyamaktı ama artık pembeye boyamak istiyorum.) Çok büyük bir olayı olmasa da tüm saçlarımı açıcıyla açarak yıpranmalarına davetiye çıkarma fikri biraz canımı sıkıyor. Saç durumumu ilerleyen aylarda göreceğiz.

12.Hamakta uyumak: Hamak sevgimi beni tanıyan herkes bilir. İşte tam olarak bu yüzden hamakta uyumak her sene listemde yer alan istisnasız bir maddedir.

13.İneklerle oynamak: İnekleri çok seviyorum ama henüz bir inekle uzun süre vakit geçirme, duygularını gözlemleme, oyun oynama, duygu paylaşma imkanım olmadı. Bu sene bir inekle arkadaş olabilmeyi ve onunla oyun oynamayı istiyorum.

14.Tır kullanmak: Büyük araçlar kullanmak her zaman hayalim olmuştur. Aslında listemde tırın yanı sıra otobüs, tren, kamyon, BelAZ kamyon gibi enteresan araçlar da var. 2021’de canım arkadaşlarım sayesinde traktör, damperli kamyon ve kamyonet kullanma fırsatı buldum. Bu yıl da tır ehliyeti alarak (evet geleceğe dair planlarım var) tır kullanmayı planlıyorum. Bakalım Euro Truck Simulator deneyimlerim gerçek hayatta işime yarayacak mı?

15.Ekskavatör kullanmak: Ekskavatörler herkesin olduğu gibi benim de müthiş derecede ilgimi çekiyor. Bu sene özellikle bir mini ekskavatör kullanmaya kafayı taktım. Sağda solda denk gelirse ve kullanan birini görürsem kesinlikle bir tur isteyeceğim. En olmadı Youtube’dan kullanmayı öğrenip, ekskavatör kiralayıp, kullanıp geri vereceğim.

Ertelenmek zorunda kalanlar: Trans Sibirya Turu ve Doğu Avrupa Turu: Aslında bu sene listeme eklemek istediğim hayallerimden biri de Trans Sibirya turu yapmaktı ama 6-7 bin euro civarındaki fiyatlarıyla bu sene adını yapılacaklar listesi yerine ertelenmesi gerekenler listesine yazdırdı. Aynı şekilde Doğu Avrupa turuyla da anlaşarak yollarımızı ayırdık.


2022 yılı için hazırladığım yapılacaklar listem böyle. Bunlar dışında fikir vermesi açısından 2021 listemde olan ve yaparken çok keyif aldığım birkaç şeyi de sizinle paylaşmak istiyorum. 2021 listemde “bir gün boyunca gördüğün tüm insanlara gülümse, insanlara durduk yere iltifat et, telefon, bilgisayar ve tv açmadığın bir gün geçir” gibi şeyler vardı ve bunları yaparken çok keyif aldım.

Eğer siz de kendi listelerinizi yaparsanız bunları dilerseniz Instagram’da dilerseniz de yorumlarda bizimle paylaşabilirsiniz. Bir de yeni yıl için listenizi hazırlarken “Türkiye’de Yapılacak 20 Sıradışı Aktivite” yazısını da incelemenizi tavsiye ederim.

Şimdiden çok keyifli bir yıl geçirmenizi diliyorum!

Eğer yazdığım yazılardan haftalık olarak haberdar olmak isterseniz yukarıdaki görsele tıklayarak haftalık bültene abone olabilirsiniz. Spam mail göndermem, size bir şey satmaya çalışmam, herhangi bir ücret ödemeniz gerekmez. Basitçe o hafta blogda yazılan yazılar otomatik olarak mail adresinize gönderilir. Mailler bazen spam klasörünüze düşebilir, bu durumda spam klasörünüze bakmanız gerekir. Abone olanları öpüyor, haftalık bültenlerde görüşmek üzere diyorum.

İlgini Çekebilir

Yorum Bırak

E-posta adresiniz kimseyle paylaşılmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlidir.

1 Yorum

  • Elçin
    21 Aralık 2021, 19:19

    Kendime ilk defa bir liste yapacaktım o kadar hoşuma gitti ki bu yazıyı görmek mutlu oldum. 🙂 Teşekkürler. 🙂 Bu sene benim listemde de yeni bir dil öğrenmek var umarım yapabilirim.

    CEVAPLA

Yeni Yazılar

Kategoriler