Pratik Kamp Kahvaltısı Önerileri

Pratik Kamp Kahvaltısı Önerileri

Birçok insan kampta yemek yapmanın çok zahmetli olduğunu düşünür. Aslında şimdi düşününce bir açıdan bakıldığında zahmetli olduğu kabul edilebilir. Sonuçta evdeki malzemeleri bir şeylerin içine doluşturarak kamp yerine götürmeniz gerekir. Bu yiyecekleri götürdüğünüz yerde evinizde olduğu gibi bir tezgahın üzerine dizemezsiniz. Dağınık ve dar bir alanda çalışmanız gerekir. Bu da kafanızın içinde büyük bir karmaşa yaratır. Ama bunun dışında kampta yemek yapmak evde yemek yapmaktan çok da farklı değil. Sadece daha minimal bir alanda çalışmaya alışmak gerekiyor. İşi biraz daha kolaylaştırmak için kendi hazırladığım pratik kamp kahvaltısı örneklerini yazmak istedim.

Pratik kamp kahvaltısı seçenekleri

Kamp kahvaltısı için önerilerime geçmeden önce hemen hatırlatayım ben bir vejetaryenim! Ve mümkün olduğunca vegan beslenmeye çalışıyorum. Yani hayvan yemiyorum ve mümkün olduğunca hayvansal ürünler tüketmemeye çalışıyorum. O yüzden vereceğim tüm tarifler vejetaryen beslenmeye; bazı tarifler de vegan beslenmeye uygun tarifler olacak. Lütfen önyargılı olmayın! Tüm bu tariflerin her biri birbirinden lezzetli ve pratik! Buyrun pratik kamp kahvaltısı önerilerine.

Klasik Türk işi kahvaltı

Dünyanın en lezzetli ve en pratik kahvaltısıyla başlayalım. Klasik Türk kahvaltıları! Nedir bu klasik kahvaltı? Hepimiz biliyoruz işte. Temelinde reçel, fındık veya fıstık ezmesi (ki bunları evde yaparsanız harika oluyorlar), zeytin, peynir, domates, salatalık, biber olan ve dilediğimiz şekilde renklendirebildiğimiz, herhangi bir tarif gerektirmeyen klasik kahvaltımız. Yanında ekmek ve simit benzeri yiyeceklerle tüketildiğinde tadından yenmez! Peki bunları nasıl kamp alanına taşıyacağız? Arabayla yaptığımız kamplarda dilediğimiz kadar cömert olabiliriz. Ama sırt çantalı kamplarda bunların hepsini kamp alanına götürebilmek için biraz cimri olmamızda fayda var. Ekmeğimize süreceğimiz şeyleri ağzı kapalı plastik bir kapla taşımak ağırlık açısından bize yardımcı olacaktır. Zeytini kesinlikle kavanoz yerine ufak bir poşete koymayı öneriyorum. Domates, salatalık gibi şeyleri de kilolarla değil de birer ikişer alırsak problem kökünden çözülmüş olur.

Meyveli yulaf lapası

Meyveli yulaf lapası hayatıma çok geç dahil ettiğim için derin üzüntü duyduğum yiyeceklerden biri. Yaklaşık 3-4 dakikada hazırlayabileceğimiz bu müthiş şeyle son derece pratik, hafif ve doyurucu bir kahvaltı yapabiliriz. Bunun için ihtiyacımız olan malzemeler;

  • Yulaf
  • Su
  • Muz
  • Pekmez
  • Dilediğiniz başka meyveler
  • Dilediğiniz kuruyemişler

Bu tarif için herhangi bir ölçü yok. Tencereye istediğimiz kadar yulafı koyuyoruz. Yulafın yaklaşık üçte biri kadar suyu da göz kararı koyuyoruz. Yulaf suyu çekene kadar karıştırarak pişiriyoruz. Bu esnada muz dilimlerini de içine atıp güzelce eziyoruz. Yulaf lapa gibi olmaya başladığında ateşten alıp istediğimiz kadar pekmez döküyoruz. İçine istersek başka meyveler ve kuruyemişler de ekleyebiliriz. Ben bazen tarçın da döküyorum, güzel oluyor.

Müsli veya gevrek

Müsli ve gevrek de kamplarda yapılabilecek en pratik kahvaltılıklardan biri. Üstelik maksimum doygunluk ve enerji sağlamak için de son derece makul bir kahvaltı. Malzemeler ise çok basit;

  • Gevrek ya da misli
  • Vegan Süt veya yoğurt
  • İsterseniz ek meyve
  • Üstüne serpmek isterseniz tarçın, keten tohumu, chia tohumu

Ben süt içemediğim ve yoğurt tercih etmediğim için bu arkadaşları genelde badem, fındık, soya sütü gibi bitkisel sütlerle tüketiyorum. Ama ülkemizde bitkisel süt fiyatlarının altın fiyatlarına yaklaşması nedeniyle severek tükettiğim bu kahvaltılığı bırakın kampı evimde bile yiyemez oldum. Aslında bir açıdan da paket ürün tüketmemiş olmak gayet güzel. Bu bitkisel sütleri vaktiniz varsa evinizde de kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Yok ben ille de hayvansal süt ile tüketeceğim diyorsanız da siz bilirsiniz. İçine de taze meyve ekleyerek daha müthiş bir tat yaratabilirsiniz.

Tabii yaz aylarında bu kahvaltıyı yapabilmek için sütü muhafaza edeceğiniz bir yeriniz de olmalı. Eğer ufak bir soğutucunuz yoksa bu kahvaltıyı denememek sizin yararınıza olacaktır. Ama kış aylarında soğutucunuz olmasa da rahatça tüketebilirsiniz.

Menemen

Yukarıda klasik Türk işi kahvaltıyı yazdıktan sonra menüye menemeni eklemesem boynu bükük kalırdı. Menemen de yine pratik ve doyurucu olan kahvaltılardan biri. Malzemeleri biliyorsunuz zaten: Domates, biber ve yumurta. Ben vegan beslendiğim için bu tarifi yumurta koymadan yapıyorum. O zaman adı menemen oluyor mu emin değilim ama lezzetinden bir şey kaydetmediği kesin. Son zamanlarda menemen soğanlı mı olur soğansız mı olur tartışması da epey yankı yaptı. Siz nasıl seviyorsanız öyle yapın işte. Bunun tartışması mı olurmuş? Hatta yumurta tüketmiyorsanız benim gibi yumurtasız yapın. Kime ne?

Omlet

Yumurtalı omlet benim tercih etmediğim ama hem malzemeler hem de hazırlama konusunda son derece rahatlıkla hazırlanabilen kahvaltılardan biri. Yumurtalı omletinizi dilerseniz çeşitli sebzelerle de süsleyebilirsiniz. Ama bana soracak olursanız yumurtalı omleti boş verin; aşağıdaki vegan omleti deneyin. Pişman olmayacağınıza söz veriyorum!

Vegan omlet

Ben size bir de vegan yani yumurtasız omleti nasıl yapabileceğinizi kısaca anlatmak istiyorum. Aslında vegan omletin adının omlet olması tamamen görüntü benzerliği ve yumurtalı omlete alternatif olarak sunuluyor olmasından kaynaklanıyor. İçeriğinde yumurta yok. Çeşitli sebzeler ve nohut unu ile hazırlayabileceğimiz son derece doyurucu ve protein açısından da zengin bir yiyecek. Vegan omlet hazırlamak için malzemeler:

  • Bir kase kadar dilediğiniz sebze ve yeşilliklerden oluşan karışım. (Ben genelde maydanoz, taze soğan, domates, kırmızı ve yeşil biber kullanmayı tercih ediyorum. Daha önce rende kabak ve rende havuçla da denemişliğim var. Son derece lezzetli oluyor. Bu sebzeleri kamp yerinde doğramak zor gelirse eve doğrayıp bir kaba aktararak da kullanabilirsiniz.)
  • Aldığı kadar nohut unu
  • İçme suyu
  • 1 tatlı kaşığı keten tohumu ve 1 tatlı kaşığı chia tohumu. (Bu içerikler zorunlu değil. Bunlar hem bağlayıcı olarak kullanılıyor hem de içerikleri protein ve çeşitli mineral ve vitaminler açısından oldukça zengin.)
  • Tuz

Tüm malzemeleri karıştırıp, hafif çırpılmış yumurta kıvamında bir karışım elde ediyoruz. Önceden yağladığımız tavada her iki tarafını da pişiriyoruz. Eğer keten tohumu ve chia tohumu ekleyecekseniz bunları önceden çok az suyla ıslatırsanız daha iyi olur.

Kamp klasiği vegan sucuk ve vegan sosis

Kabul ediyorum, vegan sosis ve vegan sucuk birer kamp klasiği değil. Ama sucuk ve sosis genel olarak kahvaltı klasiği olarak kabul edilebilir. Ben vejetaryen olduğum için hayvansal sucuk ve sosis tüketmiyorum. Bunun yerine bitkisel kaynaklı sosis ve sucuk tüketmeyi tercih ediyorum. Aslına bakarsanız bunları da her kampta harıl harıl yemiyorum çünkü bu ürünlerin fiyatları ülkemizde çok ucuz değil. Ama arada bir, özellikle zahmetsiz kahvaltılar hazırlamak istediğimde alıp tükettiğim oluyor. Benim gibi vejetaryen veya vegan olan arkadaşlarımız varsa onlara yol gösterici olması açısından paylaşmak istedim.

Vagan pancake

Pancake genelde yumurta ve süt ile anılan yiyeceklerden biridir. Ama yumurta ve sütü tariften çıkararak da son derece lezzetli ve daha pratik hazırlanabilen pancakeler yapabilirsiniz. Süt ve yumurta içeren pancakeler de yapılabilir tabii ama o malzemeleri taşımak o kadar da pratik olmayabilir diye direkt vegan pancake tarifi yazmak istedim.

Malzemeler:

  • Yarım su bardağı un
  • Aldığı kadar su
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 1 tatlı kaşığı kadar zeytinyağı
  • Dilerseniz 1 çay kaşığı kabartma tozu da ekleyebilirsiniz. (Kamplarda onu taşımakla uğraşmadığım için ben eklemiyorum.)

Bu malzemeleri karıştırıp yağsız tavada pişiriyoruz ve afiyetle yiyoruz. Bu tariften yaklaşık 5-6 tane pancake çıkıyor. Üzerine isterseniz tahin pekmez, reçel gibi şeyler sürerek tüketebilirsiniz.


Güncel paylaşımlardan, seyahatlerden ve etkinliklerden anında haberdar olmak için beni Instagramdan takip etmeyi unutmayın! https://instagram.com/melkeontheroad

İlgini Çekebilir

Yorum Bırak

E-posta adresiniz kimseyle paylaşılmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlidir.

Yeni Yazılar

Kategoriler