Remote Çalışmak İsteyenlere Öneriler

Remote Çalışmak İsteyenlere Öneriler

Eğer uzaktan çalışabiliyorsanız, neden bunu harika yerlerde yapmayasınız? Giderek büyüyen dijital göçebe trendinin arkasındaki düşünce aslında tam olarak bu. Elbette remote çalışmak her zaman o kadar kolay değil. Bunu yapabilmek için belki uzun bir yoldan geçmek gerekiyor. Ama yolda yaşayan ve çalışan, genellikle farklı ülkelere seyahat eden insanlar için seyahat ederken çalışmak harika bir şey.

Peki remote çalışmak söz konusu olduğunda neler yapabilirsiniz? Seyahat ederken işinize konsantre olmanın yolu nedir? Remote çalışmak isteyenler için hazırladığım önerilere geçmeden önce işinizi nasıl seyahat etmeye uygun hale getirebileceğinizle ve ne gibi işler yapabileceğinizle ilgili önerilere buradan ulaşabilirsiniz: Gezerken Çalışmak

Remote Çalışmak İçin 5 Öneri

Elbette her şey gün batımı ve kumsallardan ibaret değil. Seyahat ederken uzaktan çalışmak zor olabilir, özellikle de bunu tek başınıza yapıyorsanız. Ancak hem profesyonel hem de kişisel olarak inanılmaz derecede ödüllendirici de olabilir. Remote çalışmayı denemeyi düşünüyorsanız aklınızda bulundurmanız gereken birkaç şey var.

1.İhtiyaçlarınıza uygun bir çalışma yeri bulun

Herkes bir kafeden veya ortak çalışma alanından çalışamaz (veya çalışmak istemez). Konsantre olmak için huzur ve sessizliğe ihtiyacınız varsa, size ihtiyacınız olanı verecek bir konaklama yeri bulduğunuzdan emin olun. Airbnb bunun için harika bir seçenektir – birçok ev sahibi, özellikle dijital göçebeler için özel oda veya hatta tüm daire kiralama imkanı sunmaktadır.

2.Bağlı kalın (ama çok bağlı kalmayın)

Uzaktan çalışmanın en güzel yanlarından biri, genellikle her şeyi çevrimiçi olarak halledebilmenizdir… ancak bu aynı zamanda her saat ulaşılabilir olmak anlamına da gelir. Sürekli çalışmak zorunda kalmamak için bazı sınırlar belirlemek önemlidir – aksi takdirde harika bir konumda olmanın ne anlamı kalır? Müşterilerinize çalışma saatlerinizin ne olduğunu bildirin ve mümkün olduğunca bunlara bağlı kalın. Ve bağlantınızı kesme zamanı geldiğinde, gerçekten bağlantıyı kesin – yatakta e-postaları kontrol etmek yok!

3.İşinizi kolaylaştıran uygulamalar kullanın

İşlerinizi kolaylaştırmak için remote çalışan kurumlar için özel olarak hazırlanan uygulamalardan yardım alabilirsiniz. Dünyanın farklı yerlerinde çalışan ekipleri birbirine bağlayan ve iş planını rahatlıkla yönetmenizi sağlayan bazı pratik uygulamalar var. Örneğin BeeRemote bu uygulamalardan biri. Bu uygulama sayesinde hem dilediğiniz gibi seyahat edebilir hem de pratik bir arayüzle tüm ekibinizle koordineli çalışabilirsiniz. Remote çalışmak bu sayede kolaylaşabilir ve seyahatinizin de tadını çıkarabilirsiniz.

Eğer işvereninizin bu uygulamalardan haberi yoksa mutlaka bu konuda bir yenilik talep etmelisiniz!

remote çalışmak

4.Hareket edin

Vücudunuzu hareket ettirmek ve biraz temiz hava almak için gün boyunca molalar verin. Bilgisayar başında çalışırken gün boyu ekrana bağlı kalmak kolay olabilir, ancak bana güvenin, vücudunuz ve zihniniz bazı molaları takdir edecektir! Her saat başı birkaç dakika ayağa kalkıp esnemek bile büyük bir fark yaratabilir.

5.İş zamanıyla kişisel zamanı ayırın

İş zamanı ile kişisel zaman arasında net sınırlar belirleyin. Remote çalışmak söz konusu olduğunda çoğu zaman işinizin hayatınızın diğer kısımlarına sızmasına izin verirsiniz. Ancak tükenmemek için sınırlar belirlemek önemlidir. Her gün hangi saatlerde çalışacağınıza karar verin ve elinizden geldiğince buna sadık kalın. O gün için işiniz bittiğinde dizüstü bilgisayarınızı kapatın ve akşamın tadını çıkarın!


Remote çalışmak ve aynı zamanda çalışırken seyahat etmek harikadır ancak bazen zorlayıcı olabilir. Bu yazıdaki maddeleri dikkate alarak uzaktan çalışma şartlarınızı iyileştirebilir; seyahat etmenin de tadını çıkarabilirsiniz.

İlgini Çekebilir

Yorum Bırak

E-posta adresiniz kimseyle paylaşılmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlidir.

Yeni Yazılar