Evet doğru okudunuz 2 haftada sporsuz bikini vücudu yaptım ve bu yazıda nasıl 2 haftada sporsuz bikini vücudu yapılır onu anlatıcam. Uyguladığım bu yöntem kesin sonuç veriyor sadece çok dikkatli okuyun ve her adımı uygulayın.
Evet göbeğimiz erisin istiyoruz. Evet daha seksi olma fikri hoşumuza gidiyor. Evet fotoğraf çekildiğimizde göbek çizgimiz belirgin olsun, popomuz azıcık büyük dursun istiyoruz. Evet biz de her göbeksiz insan gibi crop top üstler giyebilmek istiyoruz. Sizce neden?
Çünkü onları görüyoruz, özeniyoruz. Ve onları giyebilmek, öyle pozlar verebilmek, seksi ve güzel olabilmek bizim de hakkımız.
Ama size bir haberim var: Sosyal medyada gördüğünüz her şey gerçek değil. 2 haftada bikini vücudu yapmak istiyorsanız gerçekleri konuşmamız lazım. Bu yazıda size kendi yöntemlerimden, 2 haftada bikini vücudu yapmak için uyguladığım detoxlardan bahsedeceğim. Gelin iki haftada nasıl bikini vücudu yapılır hemen anlatayım.
Yazıya geçmeden önce, bu süreci uygulamak için ekstra bir malzeme, havalı bir yoga matı ya da spor malzemesi almanıza gerek yok. Evdeki eşyaları kullanarak da uygulayabilirsiniz.
2 Haftada Bikini Vücudu: 1.Hafta
1.Sosyal medyada gördüklerine inanma
Sporsuz bikini vücudu yapacağımız ilk haftaya kendimize bir hatırlatma yaparak başlıyoruz. Sosyal medyada gördüklerimize inanmayı bırakıyoruz. Hayır hayır, photoshoplardan bahsetmiyorum. Evet çok fazla efekt ve shop kullanarak fotoğrafları manipüle edebiliyorlar ama iş bundan ibaret değil. İnsanlar hiçbir rötuş yapmadan da sadece duruşlarını değiştirerek fotoğrafları manipüle edebiliyor. Bunu unutmuyoruz, her gördüğümüze inanmıyoruz.
Bunu her gün 3 set 15 tekrar olarak tekrarlayın. Eğer aralarda çok çaresiz hissederseniz telefonu bir kenara bırakıp derin nefesler almayı unutmayın.
2.Bol bol su için
Hafta boyunca bol bol su için. Gerçekten su çok önemli. Su için, sudan zarar gelmez. Abartıp günde bir damacana içmeyin tabii. İhtiyacınıza göre günde 2-3 litre su tüketebilirsiniz. Aranızda “Su içsem yarıyor.” diyenleriniz varsa, kocaman bir yarasınnnn! diyorum izninizle. Su böbreklerinizi rahatlatır, vücudunuzda tutulan fazla ödemi atmanızı sağlar, cildinizi nemlendirir, saçlarınızı canlandırır, stresinizi azaltır, dolaşımınızı, sindiriminizi rahatlatır. Yararlı bir şeydir yani su, o nedenle yarasın elbette. 3 litre su içerseniz bir o kadarını hatta daha fazlasını gün içerisinde tuvalete boşaltırsınız merak etmeyin, su kilo yapmaz.
3.Her şey değişir
Her şeyin, buna ipincecik beller ve dümdüz karınlar da dahil, değişebileceğini kabul ediyoruz. Hiç kimsenin karnı sonsuz düz değil. Karın gün içinde şişebilir, gaz yapabilir, hazımsızlık olabilir, ödem olabilir, olabilir, olabilir… Stres durumu her şeyi etkiler. Nice fit bedenler bir sınav uğruna şekil değiştirdi, nice baklavalar bir sevda uğruna bira göbeğine evirildi… Bu gözler daha neler gördü bir bilseniz… Gerçi bunu siz de hayatınızın bir döneminde deneyimlemiş ya da gözlemlemiş olabilirsiniz. Sonra bir gün o sınav geçer ya da yeni bir sevda başlar hoppp değişir yine tüm vücutlar. Stres hayatın her anındayken, kısa süreli strese bağlı değişimleri görmezden gelerek, bunun normal bir değişim olduğunu içselleştirerek yolunuza devam edebilirsiniz.
Her şeyin değiştiğini kabul etmeyi günde 3 set 10 tekrar olarak programımıza ekleyelim.
4.Her gün birbirinin aynısı değildir
Bazen çok yersiniz, bazen az. Bazen çok iyi spor yaparsınız bazen yapamazsınız. That’s all. Bütün hafta iple çektiğiniz konserde çerez tabağını bitirmek de spor salonunun kapısına kadar gitmişken üşenip geri dönmek de sevdaya dahildir. Sırf bir gününüz hareketsiz ya da sporsuz geçti diye böyle devam etmeyecek ya da tüm gün koşuşturma arasında tüm öğünleri atladınız diye devam eden günlerde açlık çekmekle lanetlenmeyeceksiniz. Bir günün bir diğerine benzemediğini fark edin bu durumun doğallığını ve hayatınız boyunca tekrarlanabileceğini de kabullenin. sporsuz bikini vücudu yapma yolunda bunu da yine 3 set 10 tekrar olarak her gün aklımıza getirelim.
2 Haftada Bikini Vücudu: 2.Hafta
Eğer ilk haftanın antremanlarını programa uygun şekilde yaptıysanız şimdi ikinci hafta için hazırsınız demektir. İkinci haftanın programı birinci haftayı tamamlayan bir program. O yüzden lütfen önce birinci haftayı bitirin; sonra ikinci haftaya geçin.
İkinci haftada sizi daha ağır bir programın beklediğini hemen söylemeliyim. Burada kendinize sahip çıkmanız çok önemli.
1.Kendinizi başkalarıyla karşılaştırmayı bırakın
2 haftada sporsuz bikini vücudu yapmak istiyorsanız önce şunu kabul etmelisiniz: Siz biriciksiniz. Bakın bunu boş boş söylemiyorum. Sizi tanımam etmem, biricik olup olmamanızın benim hayatıma hiçbir etkisi yok. Bana size biricik olduğunuzu söylemem için para da vermiyorsunuz. Bunu inanarak söylüyorum çünkü gerçekten de bugüne kadar yaşadıklarınız, yapttıklarınız, söyledikleriniz her şey diğer insanlarındakinden farklı. Hepimiz öyleyiz. Benzer şeyler yaşıyor olabiliriz, benzer duygulara sahip olabiliriz ama her birimizin hayatlarını kesin çizgilerle ayıran bazı özelliklerimiz ve yaşanmışlıklarımız var.
Hayatınız bu kadar kendine hasken vücudunuzun da bambaşka olması normal değil mi? Sizin stres yaşadığınızda göbeğiniz kocaman olur, bir başkası kurdeşen döker, bir başkası hiç etkilenmez dümdüz göbeğiyle hayatına devam eder. Stresini paketlerce cips yiyerek bastırmaya çalışan ya da o anki stresle mutfağın yolunu unutan kişiler, sorunlarıyla savaşırken farklı stratejiler uygulamayı seçen apayrı savaşçılardır. Bu savaş sona erdiğinde alınan ya da verilen üç beş kilo ise stres unsurunun bedeninizdeki yansımasından başka bir şey değildir. Ama neden ben alıyorum da bir diğeri veriyor diyorsanız, başlığı bir kez daha yüksek sesle okumanızı tavsiye ederim. Kural net: başkalarıyla karşılaştırmak yok!
Kendi özelliklerinizi yargılamadan kabul etmeye çalışın. Zor bir şey olduğunu biliyorum ama iki haftada sporsuz bikini vücudu yapmak istiyorsanız bazı zorluklara katlanmanız lazım. Göbeğiniz kocaman oldu diye kendinizi yargılamak yerine, göbeğinizin kocaman olduğunu kabul edip, bedeninizi anlamaya çalışın. Belki bu sayede “Of ya göbeğim kocaman oldu, çok çirkin, bunları vermem lazım” gibi yargılayıcı bir yaklaşım yerine “Göbeğimin iyice büyüdüğünü düşünüyorum. Son zamanlarda çok hareketsizdim/çok yedim/çok stresliydim, böyle bir durumda kilo almam çok doğal” düşüncesine geçiş yapabilirsiniz.
Bunu her gün 3 set olarak uygulayın.
2. İletişim kurun
Eğer televizyonlarda, dergilerde, sosyal medyada gördüğünüz insanların vücutlarına bakıp kendinizi kilolu veya sorunlu buluyorsanız, büyük ihtimalle her aynaya baktığınızda vücudunuzu eleştirme eğilimindesinizdir. Birçoğumuz böyle bir durumda “Of ya çok kilo almışım vermem lazım” “Ay inanmıyorum belim ne kadar kalınlaşmış” “Kollarım kocaman olmuş” gibi analizler yaparız.
Her aynaya baktığınızda vücudunuzu eleştirmenin bilimsel olarak kilo vermenize hiçbir faydası olmadığı gibi bu davranış kendinizi reddettiğiniz, olduğunuz halinize hep biraz küs olduğunuz, kendinizi ötekileştirdiğiniz ve kendinizle olan iletişiminize kocaman bir çomak soktuğunuz bir duruma sebep oluyor.
Sporsuz bikini vücudu yapmak istiyorsanız devamlı bu analizleri yapmak yerine kendinizi olduğunuz halinizle kabul etmeye çalışıp kullandığınız dili değiştirmeyi deneyebilirsiniz. “Kilo vermek için fiziksel ve duygusal olarak bana iyi gelen bir yöntem bulmak istiyorum.” Bakın ne kadar çözüm odaklı, öyle değil mi?
Kafanızın tepesinde sizi sürekli eleştiren sese biraz höt deyip çözüm sunan bu şefkatli sesle tanışmanın bence tam zamanı. Bunu her aynanın karşısına geçişimizde uygulayalım. (Günde 10 kere geçiyorsak 10 kere; 3 kere geçiyorsak 3 kere.)
3.Hayatınıza size uygun bir hareket rutini eklemeye çalışın
Etrafınızdaki herkes fitness koçlarıyla deli gibi spor mu yapıyor? Bu sayede 3 ayda 10 kilo mu verdiler? Ama siz denediniz olmadı mı? Falanca arkadaşınız pilatese başladı ve çok mu inceldi? Siz deneyince olmadı mı? Belki de bazı şeylere farklı bir açıdan bakmanın vakti gelmiştir.
Eğer spor yapmak istiyorsanız ve bu yola çıkmaya karar verdiyseniz önemli bir şeyi aklınızdan çıkarmamalısınız. Birçok insan spor yapmaya karar verirken etrafında gördüğü şeyleri taklit etme eğilimindedir. Ama bir başkası için geçerli olan bir program sizin için geçerli olmayabilir.
Acaba bugüne kadar kendi ritminize uygun bir hareket tarzı bulmak için ne kadar emek verdiniz? Örneğin eğer stres hissetmeye yatkın biriyseniz kalp atışlarınız arttığında vücudunuz stres altına girip kortizol salgılıyor olabilir ve bu yüzden kilo veremiyor aksine alıyor olabilirsiniz. Böyle biri için kalp atışlarını aniden hızlandıran uzun süreli sporlar yapmanın ne kadar rahatsızlık verici olabileceğini anlatmaya gerek yok sanırım. Aynı şekilde eğer fazla enerjiniz varsa, uzun süre aynı yerde durmakta güçlük çekiyorsanız yoga yapmak sizin için büyük bir ıstıraba dönüşebilir.
Öte yandan sporu bir görev olarak yaptığınızda ya bir süre sonra sıkılırsınız ya da mutsuz hissetmeye başlarsınız. O yüzden spora başlamaya karar verdiğinizde kendiniz için uygun olan düzeni bulmak için kendinize zaman verin. Kendinizi dinleyin. Siz neler yapmaktan hoşlanıyorsunuz? Mümkünse koşmak, yürüyüş, bisiklet, fitness, dövüş sporları, yoga, yüzmek, kano, kürek, pilates gibi farklı alternatifleri bir ders için bile olsa deneyin. Emin olun sizin için de uygun bir spor var. Sadece kendinize zaman verin. Herkesin yaptığını değil; sizin için iyi olanı yapın.
Bunu kendinizi iyi hissettiğiniz her gün, dilediğiniz kadar yapabilirsiniz.
4.Vücudunuza uygun bir mayo edinin
Kapitalizmin insanlara bir şey satmak için uyguladığı ve her zaman işe yarayan harika bir yöntem var: Ona ihtiyaçları olduğunu düşünmelerini sağlamak.
“Beliniz kalınsa şu model elbiseleri tercih edin”, “Poponuzu büyük göstermek için böyle kıyafetler giyin”, “armut tipi vücudunuz varsa şöyle bir bikini alın belinizi ince gösterir” gibi şeyler de bu oyunun bir parçası.
Oysa ne belimiz ince görünmek zorunda ne de popomuz büyük… Bu hayatta deneyimlemeyi arzu ettiğimiz onca şeyin yanında belimizin ya da popomuzun nasıl göründüğü o kadar önemsiz ki.
O yüzden bu başlıkta bahsettiğim uygun mayo, böyle bir mayo değil.
Kendi deneyimimden yola çıkarak, insanların vücutlarının çirkin olduğunu zannetmelerinin giydikleri bikinilerle (kıyafetlerle) ilgili olabileceğine dair bir teorim var. Mesela memeleriniz vücudunuzun diğer bölgelerine göre büyükse ipli üçgen bir bikini aldığınızda muhtemelen iki yana savrulurlar. Çıplakken gördüğünüzde herhangi bir sorun hissetmeyeceğiniz bu görüntü, bikiniyle gördüğünüzde size tuhaf gelebilir ve rahatsız olup çirkin olduğunuzu düşünebilirsiniz. (Çünkü dergilerde, filmlerde, sosyal medyada gördüğünüz bikinili vücutlar böyle değil. Güzellik algınız bu yönde şekillenmedi ve kendinizi böyle gördüğünüzde çirkin olduğunuzu düşünebilirsiniz.)
Bu güzellik algısı girdabından henüz kurtulamıyorsanız bu durumda memelerinize daha iyi oturan bir mayo tercih etmeyi düşünebilirsiniz. Örneğin ipli üçgen bir bikini yerine balenli bir bikini alırsanız memeleriniz iki yana savrulmaz, oldukları yerde dururlar ve kafanız da rahat edebilir.
Öte yandan, bence istediğiniz şeyi giymeye hakkınız var. Eğer siz o kıyafetin içinde mutluysanız geri kalan hiçbir şeyin önemi yok. Ama olur da bir kıyafetin içinde mutlu hissetmezseniz aklınıza bu maddeyi getirip bunun sizinle ilgisi olmadığını hatırlayabilir; eğer buna rağmen rahat edemiyorsanız şimdilik başka bir tarz bikini seçmeye yönelebilirsiniz.
Diğer adımları uyguladıktan sonra bu adımı yapabilirsiniz. (Zorunlu değil)
Bikini Vücudu için Detoxlar
İki haftada sporsuz bikini vücudu yapmak elbette bu kadar kolay değil. İki haftalık bu programı takip ederken bazı detokslar da yapmanız gerekecek.
Sosyal medya detoxu: “Falanca kişi tatilde beyaz bikini giymiş, filanca kişi spor salonunda kadillakta ters durarak poz vermiş, bizimki yine dünyayı yemiş ama hala dal gibi… “ Sosyal medyadan bir süre uzak durarak, bu gereksiz bilgilerin ve anlamsız yargıların beyninize doluşmasını kolayca engelleyebileceğinizi unutmayın.
Kendini başkalarıyla karşılaştırma detoxu: Sen Ayşe ya da Fatma değilsin… Mehmet ya da Ali hiç değilsin… Sen manken ya da fotomodel değilsin… Sen o ya da bu değilsin… Sen öyle ya da böyle değilsin… Sen öteki ya da beriki değilsin.. Sen sadece sensin… Bu detox programını hayatınıza dahil ederek kilolarca yükten arınabilir ve ruhunuzun inceliklerine odaklanabilirsiniz.
Kalori sayma detoxu: Yemediğiniz 500 kalori yediğiniz 200 kaloriden daha lezzetli ise, aradaki 300 kalori için aklınız yemediğinizde kalacaktır. Sadece kalori saymayı bırakarak hem akıl sağlığınızı kontrol edebilir hem de hesap kitap işlerinden uzak durarak, masada dönen keyifli muhabbetlere odaklanabilirsiniz.
Yediklerin yüzünden kedini kötü hissetme detoxu: Ne olmuş yediysem başlıklı bu detoxta yediklerinizin keyfini çıkararak nihai bir doyuma erişecek ve kendinizi çok daha mutlu hissedeceksiniz.
Elalem nasıl kilo vermiş diye düşünme detoxu: Düşüncelerinizi kendinize yönlendireceğiniz bu eğlenceli detox programı sonrasında, zihninizin rahatladığını, balon sıkıntılarınızın tek tek patladığını hissedebilirsiniz.
Bu detoksları iki hafta boyunca her gün yapmaya çalışın. Yapamadığınız günler olursa üzülmeyin, moral bozmak yok. Gayret etmeye devam.
Yukarıda saydıklarımı 2 hafta boyunca eksiksiz yaptığınızda aslında bikini vücudu diye bir şey olmadığını; her vücudun bikini vücudu olduğunu ve sizin de hali hazırda bikini vücuduna sahip olduğunuzu fark edeceksiniz.
Bu iki haftalık program benim çok işime yaradı. Artık göbeğimi suçlamayı bıraktım. Arkadaş olduk ve artık neden bu kadar büyüdüğünü çok iyi anlıyorum. Umarım 2 haftada sporsuz bikini vücudu yazısı sizin için de faydalı olmuştur.
Yorum Bırak
E-posta adresiniz kimseyle paylaşılmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlidir.