Uzun Yolculuklar İçin Tavsiyeler

Uzun Yolculuklar İçin Tavsiyeler

Uzun yolculuk denince aklınıza ne geliyor? Birçoğumuzun kafasında güneşli bir günde keyifli bir müzik eşliğinde seyahat eden mutlu insanlar canlandığına eminim. Saatler boyu yolda olmak bazılarımız için koşturmanın arasında verilmiş güzel bir mola gibi bile görünüyor olabilir. Öte yandan uzun süre yolculuk yapmak yorucu da olabilir. Şahsen ben uzun yolculukları çok seviyorum. Kimi zaman yorucu olabilen uzun yollara hazırlıklı olduğunuz sürece konforlu seyahat etmeniz mümkün. İşte bu yüzden size uzun yolculuklar için tavsiyeler hazırladım. Yanınıza almanız gereken eşyaları öğrendikten ve uzun yolda rahat etmek için tüyolarımı okuduktan sonra uzun yolculuklar sizin için ayrı bir keyif olacak eminim. Peki uzun yolculuklar için tavsiyeler nelerdir? Yanınıza neler almanız gerekiyor? Buyrun ayrıntılara geçelim hemen! 

Uzun yolculuklarda yanınızda olması gerekenler neler?

Seyahat yastığı 

Kimi insanlar uyku sırasında yastığa ihtiyaç duymaz ama uzun yolda boynunuzun tutulmasını ve seyahatinizin geri kalan kısmına robocop gibi devam etmek istemiyorsanız yanınıza mutlaka bir yastık almalısınız. İnanın ağrıyan ya da rahatça hareket edemeyen bir boyun uzun seyahatlerde ihtiyacınız olan son şeydir. O yüzden yanınıza mutlaka konforlu bir seyahat yastığı alın. Eğer sırt çantasıyla seyahat ediyorsanız bu yastıkların son derece minimal olanları ve gerektiğinde boyun yastığı gerektiğindeyse normal yastık olan modelleri mevcut. Bu sayede sdece seyahat esnasında otururken değil aynı zamanda gittiğiniz hostellerde, kamplarda yatarken de kullanabilirsiniz. Sizin için seçtiğim seyahat yastığı modellerine buradan ulaşabilir; farklı ürünler arasından sizin için en uygun olanı seçerek konforlu bir şekilde seyahat edebilirsiniz.

Üstüne örteceğiniz bir eşya

uzun yolculuklar için tavsiyeler

Uzun yolculuklarda uyurken seyahat yastığı dışında ihtiyacınız olan en önemli bir diğer şeyse üstünüzü örtecek bir üründür. Şal, battaniye, ceket, yorgan vs. ne olduğu fark etmez ama yanınızda mutlaka sizi koruyacak bir şeyler almalısınız. Çünkü ister otobüsle seyahat edin ister uçakla, havalandırma sistemi nedeniyle uyurken üşüyebilir; daha kötüsü hasta olabilirsiniz. Yolculuğunuza hasta devam etmek istemiyorsanız yanınızda mutlaka sizi soğuktan koruyacak bir ürün bulundurun.

Bunun için benim önerim çok amaçlı kullanabileceğiniz bir ürün seçmeniz yönünde olur. Uyku tulumu çarşaflarını, mikrofiber havluları, peştemal havluları ya da hem yastık hem battaniye olan ürünleri farklı şekillerde kullanabileceğiniz için özellikle sırt çantalı seyahat ediyorsanız yer tasarrufu yapabilirsiniz. Benim bulduğum ve seçtiğim bazı ürünleri görmek için buraya göz atabilirsiniz.

Önemli eşyalar için ufak bir çanta

uzun yolculuklar için tavsiyeler

Özellikle eğer yurtdışında seyahat ediyorsanız yanınızdan asla ayırmak istemeyeceğiniz cüzdan, kredi kartı, pasaport, kimlik kartları, otel rezervasyonları gibi önemli evraklarınızı ufak bir çanta içerisine koyarak yanınıza almanızı tavsiye ediyorum. Bu sayede hem bir belge bulmanız gerektiğinde bütün çantalarınızı karıştırmanıza gerek kalmaz hem de eğer valiziniz kaybolursa ya da çalınırsa en azından bu belgeler yanınızda kalmış olur. O yüzden mutlaka ama mutlaka bedeninize yapışık gezeceğiniz ufak bir seyahat çantanız olsun.

Sadece para ve kıymetli evrak saklamak için kıyafetlerinizin içinde giyebileceğiniz kadar ufak üretilmiş olan çantaları ya da su, power bank, laptop, kamera gibi şeyleri de yanınızda taşıyabileceğiniz sırt çantalarını veya bel çantalarını tercih edebilirsiniz. Ben seyahatlerimde evraklarımı gizli çantalarda; elektronik cihazlarımı da küçük bir sırt çantasında taşımayı tercih ediyorum. Seçtiğim örneklere buradan bakabilirsiniz. Bu listede hem gizli çantalar, hem laptop çantaları, hem kamera ekipmanı taşıyabileceğiniz günlük çantalar hem de bel çantaları bulunuyor.

Atıştırmalık 

Uzun yolculuklar için tavsiyeler arasında belki de en önemli olan kesinlikle bu başlık. Yanınıza seyahat sürenize göre yetecek kadar atıştırmalık alın. Elbette gönül kuruyemiş, meyve gibi sağlıklı atıştırmalıklardan yana ama can sıkıntısına karşı çantada abur cubur bulundurmakta da fayda var. Öte yandan dinlenme tesislerinde yiyecek bir şey bulamama ihtimalinize karşı karnınızı doyuracak lezzetli börekler, tatlı mı tatlı kurabiyeler, pofuduk pofuduk poğaçalar almayı da ihmal etmeyin. (Bu yazıyı karnım açken yazdığım çok belli oldu değil mi?)

Müzik listesi olmazsa olmaz 

uzun yolculuklar için tavsiyeler

İster özel araç olsun ister toplu taşıma olsun, inanın uzun yolculuklar müziksiz geçmiyor. Kitap okumak, bir şeyler izlemek ve hatta uyumak bile bir yerden sonra sıkıcı olmaya başladığında güzel bir müzik eşliğinde sakince oturup etrafı izlemeye ihtiyaç duyacaksınız. O yüzden yolculuğa çıkmadan önce ruh halinize göre keyifli bir müzik listesi hazırlamayı ihmal etmeyin. Eğer Spotify kullanıyorsanız, oluşturduğunuz listeyi indirmeyi unutmayın. Böylece internet olmasa da listenizi dinleyebilirsiniz.

Şarj aleti ve powerbank 

uzun yolculuklar için tavsiyeler

Uzun yolculuklarda yaşanan en büyük sıkıntılardan biri de telefon şarjının bitmesidir. Yanınıza powerbank ve şarj aleti alarak bu sorunu halledebilirsiniz. Üstelik sadece yolculukta değil seyahatinizin geri kalan kısmında da ihtiyaç duyacağınız bu iki önemli şeyi sakın unutmayın!

Su su su su

Uzun yolculuklarda yanınıza mutlaka su alın dememe gerek olmadığını düşünüyor olabilirsiniz ama insanların bu basit şeyi ne kadar çok unuttuğunu bilseniz şaşırırdınız. Suyunuzu yanınıza mataranız ile almanızı ısrarla tavsiye ediyorum çünkü hem çevreyi koruyabilir hem de tasarruf edebilirsiniz. Özellikle suyun pahalı olabildiği Avrupa ülkelerinde marketten su almak yerine çeşmelerden doldurmak ciddi bir bütçe tasarrufu sağlıyor. Özel olarak hazırladığım her bütçeye uygun matara önerilerine buradan göz atabilirsiniz.

Rahat ayakkabılar giyin 

Her ne kadar yolculuk sırasında oturuyor olsanız da, uzun süre bir ayakkabının içinde kalmak zorunda olan ayaklarınızın ağrıyabileceğini unutmayın. Bu nedenle yola çıkmak için ayaklarınızı sıkmayan, nefes alabilen, konforlu bir kulanım sunan rahat bir ayakkabı seçmenizi tavsiye ediyorum.

Göz bandı ve kulak tıkacı 

Eğer aydınlıkta uyuyamıyorsanız, ya da en ufak bir seste uyanıyorsanız göz bandını ve kulak tıkacını da uzun yolculuklarda yanınıza alınacaklar listenize ilave edin. Bu sayede ışık olup olmaması ya da ses olup olmaması fark etmeksizin rahatça uyuyabilirsiniz. (Şahsen ben olası tehlikelere karşı çok savunmasız kalmanıza sebep olabileceği için kulak tıkacını tavsiye etmiyorum.)

Kitabınızı unutmayın

uzun yolculuklar için tavsiyeler

Seyahat sırasında kitap okumak bence çok eğlenceli. Çoğu zaman yolun temposuyla beraber kitaba dalıp gidiyorsunuz. Üstelik vakit de baya bir hızlı geçiyor. Sizi böyle alıp götürecek bir kitapla yolculuk yapmak iyi bir fikir olabilir. Dilerseniz e-kitap ya da e-dergi gibi erişimin daha kolay olduğu şeyleri de tercih edebilirsiniz tabii. Eğer kitaplar ilginizi çekiyorsa okuduğum ve okumak istediğim kitaplardan hazırladığım kitap listesine buradan göz atabiliriniz.

WiFi olduğunda telefonunuza müzik ya da film indirin

uzun yolculuklar için tavsiyeler

Yolculuk sırasında bazı yerlerde internet çekmeyebilir. Böyle durumlarda canınızın sıkılmaması için WiFi bulduğunuz an Netflix’ten, Youtube’dan (ya da artık başka hangi uygulamada üyeliğiniz varsa oradan) izlemek istediğiniz film ya da dizileri kaydetmeyi unutmayın.


Siz de uzun yolculuklar için tavsiyeler vermek isterseniz yorumlarınızı bekliyorum. Şimdiden herkese keyifli bir yolculuk diliyorum!

Yazıda verdiğim bazı linkler affliate linkleridir. Zaten alacağınız bir şeyi bu linklerden satın aldığınızda bana da ufak bir katkınız olmuş olacak. Şimdiden teşekkürler!

Eğer yazdığım yazılardan haftalık olarak haberdar olmak isterseniz yukarıdaki görsele tıklayarak haftalık bültene abone olabilirsiniz. Spam mail göndermem, size bir şey satmaya çalışmam, herhangi bir ücret ödemeniz gerekmez. Basitçe o hafta blogda yazılan yazılar otomatik olarak mail adresinize gönderilir. Mailler bazen spam klasörünüze düşebilir, bu durumda spam klasörünüze bakmanız gerekir. Abone olanları öpüyor, haftalık bültenlerde görüşmek üzere diyorum.

İlgini Çekebilir

Yorum Bırak

E-posta adresiniz kimseyle paylaşılmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlidir.

Yeni Yazılar