Gökçeada’da Ne Yapılır? : 5 Keyifli Aktivite

Gökçeada’da Ne Yapılır? : 5 Keyifli Aktivite

Türkiye’nin en büyük adası olan Gökçeada, tatillerini farkı şeyler deneyerek geçirmek isteyenler için büyük bir velinimet. Adada hem doğal, hem kültürel, hem de sportif açıdan yapabileceğiniz birçok farklı aktivite bulunuyor. Peki Gökçeada’da ne yapılır? İşte adaya gittiğinizde keyifle yapabileceğiniz 5 harika aktivite.

Sörf

gökçeada'da ne yapılır

Gökçeada’da ne yapılır deyince akla gelen ilk şey kesinlikle sörf. Bol bol rüzgar alan ada özellikle kitesurf ve rüzgar sörfü yapmak için son derece elverişli. Özellikle Kefalos’da konuşlanmış eğitim merkezlerinde rüzgar sörfü, Eşelek sahilinde ise kitesurf eğitimleri alabilirsiniz. Adada hem konaklayabileceğiniz hem de eğitim seçeneklerinden faydalanabileceğiniz sörf eğitimi otelleri de bulunuyor. Eğer Gökçeada’ya gelirseniz bir saat de olsa bir eğitim alarak farklı sporları deneyimleyebilirsiniz.

Dalış

gökçeada'da ne yapılır

Gökçeada’da yapılacak şeyler arasında ilk sıralarda gelen şeylerden bir diğeri de dalış yapmak. Gökçeada’da dalış yapmanın bir ayrıcalık olduğunu söyleyebiliriz çünkü Türkiye’nin ilk ve tek sualtı milli parkı burada yer alıyor. 1999 yılında Türkiye Deniz Araştırmaları Vakfı (TÜDAV) tarafından milli park ilan edilen Gökçeada Sualtı Parkı, Yıldızkoy ve Kuzulimanı arasında yer alıyor. Bu bölgede dalış merkezleri aracılığıyla dalış yapmak mümkün.

Gökçeada’da dalmak isterseniz size Kefalos sahilinde bulunan Divepark Gökçeada‘yı önerebilirim. Ben burada hem keşif dalışı yaptım hem de dalış eğitimi alıp brövemi aldım. Bire bir eğitim veriyorlar ve eğitimleri tekneyle açılarak değil; denize karadan girerek alıyorsunuz. Bu da özellikle benim gibi panik bozukluğu olanlar ya da deniz korkusu olanlar için büyük bir rahatlık sağlıyor. Aynı zamanda eğer karavanla seyahat ediyorsanız dalış okulunun yanında konaklayabilirsiniz. Bu arada sosyal medya hesaplarını da buradan inceleyebilirsiniz.

Fotoğraf çekmek

Eğer sokaklarda dolaşıp fotoğraf çekmeyi seviyorsanız Gökçeada’da çok keyifli vakit geçirebilirsiniz. Özellikle Rum köylerinde göreceğiniz taş evler, adanın geneline yayılmış birbirinden güzel çiçekler, gün batımları ve doğa manzaraları fotoğrafçılar için gerçekten çok fazla detay barındırıyor. Fotoğraf çekmeyi Gökçeada’da yapılacak şeyler listesine ekleyeceklere bazı yer önerilerim de var: Pınarbaşı, Kaleköy (Poseidon), Tepeköy, Eski Bademli ve Zeytinliköy’e mutlaka uğrayın! Yani Gökçeada’da ne yapılır diye uzun uzun düşünmenize gerek yok. Bir fotoğraf makinesi alın ve sokaklarda yürümeye başlayın. Ayrıca deniz ve koy fotoğrafları için tekne turlarına katılmayı düşünebilirsiniz.

Tekne turu

gökçeada'da ne yapılır

Gökçeada’da yapılacak şeyler arasında en dikkat çekenlerden biri de tekne turları. Gökçeada tekne turları sayesinde adanın tüm koylarını gezebilir; karadan ulaşmanın mümkün olmadığı ya da zahmetli olduğu yerleri deniz yoluyla ziyaret edebilirsiniz. Adada katılabileceğiniz birçok tur programı var. Genelde öğleden önce başlayan turlar akşam saatlerinde sona eriyor. Gökçeada tekne turları ile Pirinç Burnu, Marmaros, Sualtı Milli Parkı, Mavi koy, Kefalos burnu ve Yelken Kaya gibi birçok yeri gezebilirsiniz.

Gün batımı izlemek

Gökçeada’da yapabileceğiniz bedava aktivitelerden kesinlikle en güzeli gün batımı izlemek. Gökçeada’da ne yapılır diye soranlara ben ilk başta bunu söylüyorum. Üstelik bu aktivite için ekstra bir şey yapmanıza da gerek yok. Yiyeceklerinizi ve içeceklerinizi alıp gün batımını izleyebileceğiniz bir tepeye gideceksiniz ve saatlerce o tepede oturup gün batımı izleyeceksiniz. Hepsi bu! Günbatımı izlemeyi seviyorsanız sizin için üç harika yer önerim var: Eski Bademli, Kaleköy ve Pınarbaşı!


Gökçeada Gezilecek Yerler Vlog

Ayrıntılı bilgi ve rota önerleri için: Gökçeada Gezilecek Yerler


Eğer yazdığım yazılardan haftalık olarak haberdar olmak isterseniz yukarıdaki görsele tıklayarak haftalık bültene abone olabilirsiniz. Spam mail göndermem, size bir şey satmaya çalışmam, herhangi bir ücret ödemeniz gerekmez. Basitçe o hafta blogda yazılan yazılar otomatik olarak mail adresinize gönderilir. Mailler bazen spam klasörünüze düşebilir, bu durumda spam klasörünüze bakmanız gerekir. Abone olanları öpüyor, haftalık bültenlerde görüşmek üzere diyorum.

İlgini Çekebilir

Yorum Bırak

E-posta adresiniz kimseyle paylaşılmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlidir.

Yeni Yazılar