Yaz aylarının gelmesi ve kısıtlamaların kalkmasıyla birlikte birçoğumuz şehirden uzaklaşıp doğayla ve denizle baş başa kalabileceğimiz kamp planları yapmaya başladık. Eğer kamp tecrübeniz yoksa ve kampa eksiksiz gittiğinizden emin olmak istiyorsanız yaz kampı için gerekli malzemeler nelermiş öğrenmek için okumaya devam edebilirsiniz.
Yaz Kampında Yanınızda Neler Olmalı?
Hamak
Hamak, sadece yaz kamplarının değil genel olarak kaliteli bir hayatın ayrılmaz bir unsuru bana sorarsanız. Hamağın beden sağlığımız ve mental sağlımız için olumlu etkilerinden daha önce bahsetmiştim. Tarihte de baktığımızda tüm başarılı bilim insanlarının, alanında öncü sanatçıların ve toplumun yaralarını saran siyasetçilerin hamak seven insanlar olması bir tesadüf değil. (Bu bilgiyi tamamen uydurdum sdas ama bence seviyorlardır) Şahsen benim yaşamımda son derece önemli bir yere sahip olan hamak yaz kampı için gerekli malzemeler listesindeki birinciliğini de koruyor.
Temel Kamp Malzemeleri
Her mevsimde olduğu gibi yaz kampı için gerekli malzemeler listesinin ilk sıralarında (hamaktan sonra) temel kamp malzemeleri geliyor. Peki nedir bu temel kamp malzemeleri? Yazlık çadır, mat, uyku tulumu, kamp ocağı, kap kacak gibi temel kamp malzemelerinden bahsediyorum. Eğer sadece yaz aylarında kamp yapıyorsanız 2 veya yağmurlu havalar için daha güvenilir olan 3 mevsimlik bir çadır, yazlık bir uyku tulumu ve sünger bir mat ile bütçenizi çok da yormayacak bir kamp seti oluşturabilirsiniz.
Yazlık uygun fiyatlı kamp malzemesi önerilerimi görmek için size özel hazırladığım listeye göz atabilirsiniz. Listede yazlık çadır, yazlık uyku tulumu, mat, ocak, tencere, tava, kap, kacak, masa, sandalye vb. kamp malzemesi önerileri yer alıyor: Yazlık Uygun Fiyatlı Kamp Malzemeleri Listesi
Güneş Kremi
Yaz kamplarının olmazsa olmazlarından bir diğeri güneş kremi. Güneşin zararlı etkilerinden mümkün olduğunca uzak durmak ve cayır cayır yanmamak için mutlaka ama mutlaka güneş kremi kullanın. Özellikle yüz, omuzlar, dizler, ayaklar siz farkında olmadan acı verecek kadar yanabilen hızlı bölgeler. En azından bu bölgelere gölgede bile oturuyor olsanız güneş kremi sürün. Mümkünse doğaya zararı olmayan, temiz içerikli, hayvanlar üzerinde test edilmemiş, doğa dostu güneş kremlerini tercih etmenizi öneririm. (Ben Otama Kırkpınar‘ın güneş kremini kullanıyorum.)
Yaz için uygun kıyafet
Yaz kampında sizi terletmeyecek nefes alabilen kıyafetler ve ayakkabılar seçmeniz son derece önemli. Tercihen yanınıza alacağınız kıyafetlerde güneş ışınlarının zararlı etkilerinden korunmanıza yardımcı olacak UV kumaşlardan üretilmiş olanları tercih edebilirsiniz. Şapka, güneş gözlüğü gibi malzemelerin yanı sıra güneşten, sineklerden ve kenelerden korunmak için yanınızda uzun pantolon ve uzun kollu üst götürebilirsiniz. Yaz kamplarında nasıl giyinilmeli daha ayrıntılı bilgi almak isterseniz “Yaz Kampında Ne Giyilir?” yazısına mutlaka göz atın.
Gölge için tente
Eğer gölgelik alana sahip olmayan bir yerde kamp yapmaya gidiyorsanız yaz kampı için gerekli malzemeler listenizin ilk sıralarına tenteyi eklemeyi unutmayı. Büyük bir tentenin yanı sıra çadıra benzeyen, aynı zamanda ufak bir sığınak görevi de gören tarplardan da edinebilirsiniz. İnsan gerçekten güneşin altında kalıp batonları ve ilk yardım çantasındaki alüminyum battaniyeleri kullanarak bir gölgelik yapmaya çalışana kadar bunun ne kadar önemli bir şey olduğunu anlamıyor. Sizin böyle kötü deneyimler yaşamanıza gerek kalmadan ben söyleyeyim: Çok önemli. (Bu hikaye bir tırmanış faaliyetinde bizzat yaşandı.)
Sinek kovucu sprey ya da tütsüler
Yaz kamplarının en büyük problemlerinden biri de kuşkusuz sivrisinekler. Bazı bölgelerde ısırdıklarında vücudunuzun davul gibi şişmesine sebep olabilen sivrisinekler yaşıyor. Isırılmak neyse de, ısırılan bölgenin devamlı kaşınması ızdırap gibi bir şey. O yüzden yaz kamplarında özellikle akşamları rahat rahat vakit geçirmek için yanınızda sinek kovucu spreyler ve tütsüler bulundurabilirsiniz. Sivrisinekler konusunda ayrıntılı bilgiye ihtiyacınız varsa bu yazıya mutlaka göz atın: “Kamplarda sivrisineklerden korunmak için öneriler” Ne kendinize ne de diğer canlılara zarar vermeden nasıl korunabileceğinize dair fikir alabilirsiniz.
Termos ve soğutucu
Yaz kampı için gerekli malzemeler listesinin başında gelen bir diğer şey de içeceklerinizi ve yiyeceklerinizi soğuk tutmanızı sağlayan termos ve soğutucular. Yaz kampında aldığınız sular çok kısa bir süre içinde ısınır. Eğer iyi bir termosunuz olursa soğuk sularınızı uzun süre soğuk tutabilirsiniz. Hatta buzlu suları bile saatler boyu buzlu tutabilen termoslar var. 1 litrelik buz dolu bir termos ile ılık bir suyu defalarca normal sıcaklığa getirip uzun süre tüketebilirsiniz. Kendi kullandığım termoslardan bir liste oluşturdum. Termos önerilerim için buraya tıklayın.
Yemeklerinizin bozulmaması ya da bozulabilecek gıdalarınızı ve paketli içeceklerinizi serin tutabilmeniz için en çok ihtiyaç duyacağınız bir diğer şey de soğutucu. Eğer iyi bir soğutucu edinirseniz kamp boyunca bu konuda sorun yaşamazsınız. Kendi kullandığım soğutuculardan bir liste oluşturdum. Soğutucu önerilerim için buraya tıklayın.
Yazlık kamp malzemeleri listesi
Genel olarak yaz kampı için gerekli malzemeler konusunda sizinle bir de liste paylaşmak istiyorum. Eşyalarınızı hazırlarken eksik bir şey kalmadığından emin olmak için bu listeden faydalanabilirsiniz.
Yazlık uygun fiyatlı kamp malzemesi önerilerimi görmek için size özel hazırladığım listeye göz atabilirsiniz. Listede yazlık çadır, yazlık uyku tulumu, mat, ocak, tencere, tava, kap, kacak, masa, sandalye vb. kamp malzemesi önerileri yer alıyor: Yazlık Uygun Fiyatlı Kamp Malzemeleri Listesi
Temel Kamp Malzemeleri
- Yazlık Çadır (Çadır nasıl seçilir ayrıntılı rehber için bu yazıya göz atın: Çadır Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler)
- Yazlık uyku Tulumu (Uyku tulumu nasıl seçilir ayrıntılı rehber için bu yazıya göz atın: Uyku Tulumu Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler)
- Sünger ya da şişme mat (Mat nasıl seçilir ayrıntılı rehber için bu yazıya göz atın: Kamp Matı Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler)
- Her ihtimale karşı polar battaniye veya pike
Mutfak malzemeleri
- İçecekleri soğuk tutmak için termos (İçecekleri uzun süre soğuk tutan termos önerilerimi buradan görebilirsiniz: Termos Önerilerim)
- Kamp ocağı (Kamp ocağı seçme rehberini okumak için buraya tıklayın: Kamp Ocağı Nasıl Seçilir?)
- Yemek yapmak için tencere ve tava
- Su kaynatmak ve çay yapmak için çaydanlık
- Bardak, tabak, çatal, kaşık, bıçak gibi malzemeler
- İsviçre çakısı gibi çakılar ya da çok amaçlı bıçaklar
- Kolay bozulmayacak yiyecekler
- Yemek yapmak için malzemeler (Sıvı yağ, tuz, baharat, salça vs.)
- Çay, kahve vb. içecekler
- Soğutucu (Uzun ömürlü ve yüksek performanslı soğutucu önerilerimi buradan görebilirsiniz: Soğutucu Önerilerim )
- Eğer soğutucunuz varsa saklama kabı
Diğer Kamp Malzemeleri
- İyi aydınlatan kafa feneri veya el feneri (Kafa feneri tavsiye ederim)
- Kamp masası ve sandalye
- Çöp torbası
- İlk yardım seti ve kişisel sağlık malzemeleri
- Doğa dostu sabun, şampuan, diş macunu vb.
- Tuvalet kağıdı (Çok önemli bir ürün)
- Eğer yanınızda odun götürüyorsanız balta
- Odun kesme, ateş yakma gibi işler yapacaksanız güvenlik amaçlı iş eldiveni
- Sivrisinek Kovucu Etkili Sprey
- İp ya da strap (Ne olur ne olmaz)
- Hamak
- Güneş kremi
- Sinek kovucu sprey
- Tente
Bu yazı da ilginizi çekebilir: Doğada kampa ateşi yakarken dikkat edilecekler nelerdir?
Elektronik
- Çekim yapıyorsanız telefon, drone, tripod, kamera gibi malzemeler
- Powerbank
- Şarj aletleri
- Eğer müzik dinlemekten keyif alıyorsanız bluetooth hoparlör
Eveeet. Anlatacaklarım bu kadardı. Unuttuğum bir şey yok diye tahmin ediyorum. Varsa yorumlardan iletebilirsiniz. Şimdiden keyifli bir yaz kampı geçirmenizi dilerim. Sevgiler!
Bu yazıdaki bazı linkler Hepsiburada işbirliği linkleridir. Bu linklere tıkladığınızda ya da bu linklerden alışveriş yaptığınızda herhangi bir ücret, komisyon vb. ödemezsiniz. (Sizin için değişen hiçbir şey olmaz.) Zaten alacağınız bir şeyi bu linklerden aldığınızda siteme de ufak bir katkınız olmuş olur. Şimdiden teşekkür ederim.
Eğer yazdığım yazılardan haftalık olarak haberdar olmak isterseniz yukarıdaki görsele tıklayarak haftalık bültene abone olabilirsiniz. Spam mail göndermem, size bir şey satmaya çalışmam, herhangi bir ücret ödemeniz gerekmez. Basitçe o hafta blogda yazılan yazılar otomatik olarak mail adresinize gönderilir. Mailler bazen spam klasörünüze düşebilir, bu durumda spam klasörünüze bakmanız gerekir. Abone olanları öpüyor, haftalık bültenlerde görüşmek üzere diyorum.
Yorum Bırak
E-posta adresiniz kimseyle paylaşılmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlidir.